Δελτίο Τύπου

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ Ν. ΔΡΑΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ 2
66100 Δράμα
Τηλ. 25210 21780 – Fax. 25210 21780
E-mail : [email protected]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Προς αποκατάσταση της αλήθειας

Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο.

Ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ν. Δράμας εκφράζει την θλίψη του καθώς το θέμα της οικονομικής δυσπραγίας που αντιμετωπίζει, έχει γίνει αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης και αντιπολιτευτικής τακτικής από πολιτικούς φορείς του Δήμου Δράμας.

Μας θλίβει ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι κάποιο ή κάποια μέλη μας λόγω μικροπολιτικού οφέλους και προσωπικών σκοπιμοτήτων προβαίνουν σε τέτοιες μικροπρεπείς συμπεριφορές, κατηγορώντας και σπιλώνοντας τις προσπάθειες που κάνει το ΔΣ, κατόπιν απόφασης γενικής συνέλευσης, να στηρίξει την υπάλληλο του Συνδέσμου και τη βιωσιμότητα του γραφείου.

Θλιβόμαστε, γιατί ούτε σκιές υπάρχουν, ούτε πολιτική ασκούμε. Για ποια εξωθεσμική συναλλαγή κατηγορούμαστε αλήθεια; Πρόθεση μας είναι η ανεύρεση πόρων για να μετριάσουμε όσο το δυνατόν την κακή οικονομική κατάσταση του Συνδέσμου. Στο πλαίσιο αυτό ζητήσαμε την ανάθεση ενός έργου από το τεχνικό πρόγραμμα της ΔΕΥΑΔ, το οποίο θα κατασκευάσει μέλος του Συνδέσμου, με σκοπό τη δωρεά εκ μέρους του, του συνόλου του κέρδους, στο ταμείο του Συνδέσμου μας, ώστε να σωθεί μία θέση εργασίας. Και αυτό ως προσωρινή λύση, ελπίζοντας ότι μέσω άλλων δράσεων θα επιλύσουμε το οικονομικό μας πρόβλημα. Αυτό φαίνεται κάποιους τους ενοχλεί. Κάποιοι ίσως θέλουν ο Σύνδεσμος να κλείσει. Μάλλον ο αλτρουισμός και η προσφορά ενοχλούν.

Ούτε συναλλαγές κάτω από το τραπέζι υπάρχουν, ούτε διαδικασίες παράνομες και εξωθεσμικές.

Τι πιο διαφανές από ένα εσωτερικό email λογοδοσίας στα μέλη μας, ώστε να μην υπάρχουν σκιές και να ενημερώνονται όλοι για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το ΔΣ;

Αν θέλαμε να αποκρύψουμε κάτι, θα λογοδοτούσαμε στα μέλη μας και θα αναφέραμε το σκοπό και την έκβαση της επίσκεψής μας στο Δήμαρχο;

Αν ασκούσαμε πολιτική, δεν θα τασσόμασταν ανοικτά στην κοινωνία υπέρ κάποιας παράταξης;

Ο ρόλος του Συνδέσμου δεν είναι αυτός. Τα πολιτικά παιχνίδια δεν μας αφορούν και, επειδή δεν ασκούμε πολιτική, δεν μπορούμε να σκεφτούμε και πονηρά. Μην τάσσεστε κατά του Συνδέσμου χωρίς προφανή λόγο και μην τον χρησιμοποιείτε για μικροπολιτικά συμφέροντα και παιχνίδια. Ο ρόλος του Συνδέσμου είναι θεσμικός και τέτοιος θα παραμείνει.

Επειδή δεν δεχόμαστε να πέφτει καμία σκιά στο ήθος μας και ο Σύνδεσμος ακολουθεί πάντα τις νόμιμες διαδικασίες, παρακαλούμε, προς αποφυγή δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων και άστοχων κατηγοριών, να επικοινωνείτε μαζί μας, για να σας πληροφορούμε για τις θέσεις μας.


ΤΟ Δ.Σ.

Add a comment

Δελτίο τύπου

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ Ν. ΔΡΑΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ 2
66100 Δράμα
Τηλ. 25210 21780 – Fax 25210 21780
E-mail : [email protected]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 18/01/2017 πραγματοποιήθηκε η Γενική Τακτική Συνέλευση  του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ν Δράμας στην οποία έγινε ο απολογισμός του έτους καθώς και εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο οποίο εκλέχτηκαν οι παρακάτω:


ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΤΟΠΤΣΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ :ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΣΟΠΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.

ΤΑΜΙΑΣ :ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ.

ΜΕΛΟΣ :ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.
Add a comment

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ Ν. ΔΡΑΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ 2
66100 Δράμα
Τηλ. 25210 21780 – Fax. 25210 21780
E-mail : [email protected]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

     Έπειτα από έντονες διαμαρτυρίες των μελών του Συνδέσμου μας, πληροφορηθήκαμε για τη μη πιστή εφαρμογή της μελέτης κατασκευής του έργου «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΤΙΡΙΑΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΡΑΜΑΣ», από την εταιρία που ανέλαβε την κατασκευή του.

    Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση που συνοδεύει τη διακήρυξη του εν λόγω έργου, οι εργασίες που περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο έργο, κρίνονται απαραίτητες για την αναβάθμιση της υγιεινής, της ασφάλειας αλλά και της αισθητικής των συγκεκριμένων χώρων, αλλά και των εξειδικευμένων απαιτήσεων που υπάρχουν για την λειτουργία της Αστυνομικής Διεύθυνσης στο εν λόγω κτιριακό συγκρότημα.

    Ο Προϋπολογισμός του έργου είναι 1.800.000,00 Ευρώ με Φ.Π.Α. εκ των οποίων 187.550,34 Ευρώ για απρόβλεπτες δαπάνες, 25.528,67 Ευρώ για αναθεώρηση και 336.585,37 Ευρώ για Φ.Π.Α και η ανάδοχη εταιρία έχει κριθεί μειοδότης με ποσοστό έκπτωσης 62%.

    Κατά την παρούσα φάση των εργασιών τοποθέτησης του εξωτερικού κελύφους θερμομόνωσης παρατηρήθηκε ότι τοποθετείται θερμομόνωση πάχους 5 εκ. εξωτερικά του κτιρίου αντί για 10 εκ. που προέβλεπε η μελέτη του έργου.

    Η μη εφαρμογή της μελέτης της διακήρυξης του έργου δημιουργεί ερωτηματικά ως προς την ύπαρξη μελέτης ΚΕΝΑΚ και την εφαρμογή αυτής, καθώς η περιοχή της Δράμας ανήκει στην κλιματική ζώνη Δ, με αποτέλεσμα ειδικά αυξημένες απαιτήσεις όσον αφορά τον ενεργειακό σχεδιασμό των κτιρίων και εν προκειμένω το πάχος εξωτερικής θερμομόνωσης το οποίο θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 7 εκ.

    Ειδικά λόγω της χρήσης και της σπουδαιότητας του κτιρίου το οποίο αποτελεί δημόσιο κτίριο και πρόκειται να στεγάσει τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας, θεωρούμε ότι η μελέτη της διακήρυξης, η οποία προέβλεπε θερμομόνωση πάχους 10 εκ. εξωτερικά (πλάκες από αφρώδη εξηλασμένη πολυστερίνη), ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση όσον αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου και την απομείωση της μελλοντικής ενεργειακής του κατανάλωσης.

    Επιπροσθέτως, μείωση του πάχους θερμομόνωσης επιβάλλει αναθεώρηση και της μελέτης ψύξης - θέρμανσης του κτιρίου, αφού προφανώς η υπάρχουσα δεν θα καλύπτει τις απαιτήσεις.

    Σύμφωνα με τα ανωτέρω, κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή ένα κτίριο εκτός προδιαγραφών ΝΟΚ, με συνέπεια να έχει κατά τη λειτουργία του υψηλά κόστη λειτουργίας και συντήρησης στις εγκαταστάσεις θέρμανσης, ψύξης και φωτισμού εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

    Μη εφαρμογή και αλλαγή της μελέτης σε τέτοιο βαθμό, σε κάτι τόσο εξόφθαλμο όπως είναι η εξωτερική θερμομόνωση του κτιρίου, δημιουργεί επίσης ερωτηματικά για το τι αλλαγές μπορεί να έχουν γίνει όσον αφορά τη μελέτη κατασκευής και στο εσωτερικό του κτιρίου και για το τι συνέπειες μπορεί να έχουν τέτοιες ενδεχόμενες αλλαγές στη λειτουργία του κτιρίου και στην ασφάλεια του προσωπικού που πρόκειται να εργασθεί στο συγκεκριμένο κτίριο.

    Αναρωτιόμαστε εν τέλει αν αυτή η έκπτωση στις προδιαγραφές του έργου αντιστοιχεί και σε ανάλογη επιπλέον έκπτωση στο τίμημα του.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΠΤΣΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Add a comment

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ Ν. ΔΡΑΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ 2
66100 Δράμα
Τηλ. 25210 21780 – Fax. 25210 21780
E-mail : [email protected]


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Έκπληξη προκαλεί σε όλα τα μέλη του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ν. Δράμας το γεγονός ότι ο Βουλευτής Δράμας της Ν.Δ. κ. Δημήτριος Κυριαζίδης, σύμφωνα με δηλώσεις του στον τοπικό τύπο, φέρεται να εξασφάλισε ο ίδιος, έπειτα από συνάντησή του με το Γενικό Γραμματέα του Υπ. Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Αναγνωστάκη, επιπλέον συμπληρωματική σύμβαση της τάξης των 150.000 € για την αποπεράτωση του έργου «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΤΙΡΙΑΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΡΑΜΑΣ», που αφορά στο κτίριο που πρόκειται να στεγάσει τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας.

   Μεγαλύτερη έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Κυριαζίδης προέβη σε αυτή την κίνηση, ενώ γνώριζε, μετά από ενημέρωσή του από μέλη του Συνδέσμου μας, για τα όσα κακώς εφαρμόζονται κατά την κατασκευή του εν λόγω έργου και για το γεγονός ότι δεν ακολουθείται πιστά η μελέτη της Διακήρυξής του, (τοποθέτηση εξωτερικού κελύφους θερμομόνωσης πάχους 5 εκ. εξωτερικά του κτιρίου αντί για 10 εκ.), με αποτέλεσμα τη ριζική ανακαίνιση ενός δημόσιου κτιρίου εκτός προδιαγραφών ΝΟΚ (Νέος Οικοδομικός Κανονισμός) και ΚΕΝΑΚ (Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων).

   Η έγκριση της συμπληρωματικής σύμβασης ουσιαστικά πριμοδοτεί την κατασκευάστρια ανάδοχο εταιρία να συνεχίσει τις εργασίες για την αποπεράτωση του έργου, το οποίο δεν εκτελεί άρτια ως όφειλε. Πριμοδοτεί, δηλαδή, τη συνέχιση και την ολοκλήρωση των κακοτεχνιών, οι οποίες δεν πρόκειται ποτέ να αποκατασταθούν, με αποτέλεσμα την κατασκευή ενός κτιρίου με υψηλά κόστη λειτουργίας και συντήρησης στις εγκαταστάσεις θέρμανσης, ψύξης και φωτισμού, κι όλα αυτά σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

   Επιπροσθέτως, θα θέλαμε να πληροφορήσουμε τον κ. Κυριαζίδη, ότι όταν μια ανάδοχος εταιρία δεν μπορεί να εκτελέσει ένα έργο, γιατί έχει προσφέρει μεγάλο ποσοστό έκπτωσης, υπάρχουν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες, σύμφωνα με τις οποίες κηρύσσεται έκπτωτη, αποζημιώνει το Δημόσιο κι αναλαμβάνει η δεύτερη ή η τρίτη κατά σειρά, βάσει των κατατεθειμένων ποσοστών έκπτωσης στο διαγωνισμό, εταιρία, την ολοκλήρωση του έργου. Στον εν λόγω διαγωνισμό οι τρεις πρώτες κατά σειρά εταιρίες ήταν οι ακόλουθες: α) Ergmasin Deals PC με ποσοστό έκπτωσης 61,84%, β) Latern construction co με ποσοστό έκπτωσης 61,09% και γ) ΑΡΗΣ Κ ΑΤΕ με ποσοστό έκπτωσης 60,31%.

   Βάσει των παραπάνω γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι με την έγκριση της συμπληρωματικής σύμβασης των 150.000 €, η ανάδοχος εταιρία θα εκτελέσει τελικά το έργο με ποσοστό έκπτωσης 53,50%, με αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους κατασκευής εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ θα μπορούσε να κηρυχθεί έκπτωτη και να αναλάβει την κατασκευή του μία εκ των δύο επόμενων εταιριών. Ξεκαθαρίζουμε, επίσης, ότι καμία από τις παραπάνω εταιρίες δεν έχει ως έδρα της τη Δράμα, γεγονός που αποδεικνύει ότι κανένα μέλος του Συνδέσμου μας δεν έχει προσωπικό όφελος από την ανακίνηση από μέρους μας αυτής της υπόθεσης.

   Παράλληλα, ενημερώνουμε τον κ. Κυριαζίδη και την τοπική κοινωνία ότι απαρχής της οικονομικής κρίσης, κι ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια, Δραμινοί εργολήπτες καταθέτουν προσφορές σε δημόσια έργα της τάξης του 55% έως 65% και ουδέποτε δόθηκε συμπληρωματική σύμβαση για αποπεράτωση έργου, μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις, λόγω του μεγάλου ποσοστού έκπτωσης, εκτελέστηκαν έργα ακόμη και με ζημιές. Αλίμονο αν στην περίοδο της οικονομικής κρίσης που διανύουμε δίνονται συμπληρωματικές συμβάσεις σε κάθε έργο που ο εργολάβος δίνει υψηλό ποσοστό έκπτωσης.

   Επειδή, τέλος, ο κ. Κυριαζίδης, προς τιμή του, έχει επιδείξει στο παρελθόν ιδιαίτερο ζήλο σε θέματα ασφάλειας και λειτουργίας δημόσιων κτιρίων, όπως π.χ. στο θέμα της πυρασφάλειας του νέου κλειστού προπονητηρίου Κραχτίδη (μπαλόνι), θα τον παρακαλούσαμε να επιδείξει την ίδια ή κι ακόμα μεγαλύτερη ευαισθησία, λόγω της προηγούμενης ιδιότητάς του, και στην εφαρμογή της μελέτης πυρασφάλειας του συγκεκριμένου κτιρίου. Είναι, όπως προβλέπει η μελέτη, οι γυψοσανίδες που τοποθετήθηκαν  πυράντοχες;  Έχει απομακρυνθεί πλήρως ο αμίαντος με χρήση πιστοποιημένων συνεργείων; Μη εφαρμογή της μελέτης θέτει σε σοβαρό κίνδυνο το προσωπικό της Αστυνομίας που πρόκειται να εργασθεί και τους πολίτες που θα επισκέπτονται το νέο κτιριακό συγκρότημα της Αστυνομικής Δ/νσης Δράμας.

   Ευχή κι απαίτηση του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ν. Δράμας είναι η άρτια και έγκαιρη εκτέλεση του έργου, βάσει των προδιαγραφών της μελέτης και της Ελληνικής Νομοθεσίας, καθώς αυτή τη στιγμή εκτελείται ένα δημόσιο έργο εκτός προδιαγραφών, το οποίο κοστίζει στο Δημόσιο περισσότερο και κατά τη διάρκεια της κατασκευής του και κατά τη μελλοντική του λειτουργία, θέτοντας επιπρόσθετα εν αμφιβόλω και την πιστή εφαρμογή της μελέτης πυρασφάλειας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΠΤΣΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Add a comment

1/3/2011: Ημερίδα

1/3/2011 : Ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ν. Δράμας, καλεί τα μέλη του σε Ημερίδα ενημέρωσης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11/3/2009 και ώρα 6:00 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δράμας Πρόγραμμα Ημερίδας 6:00 μ.μ. - Ενημέρωση από το Δ.Σ. του Συνδέσμου για επαγγελματικά θέματα (επιμορφωτικά σεμινάρια κλπ.) 7:00 μ.μ. - Ενημέρωση με θέμα "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Α΄ ΚΑΙ Β΄ ΒΑΘΜΟΥ" από τον Νομικό Συνεργάτη της Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε. κ. Γ. Γαλενιανό Η ενημέρωση θα περιλαμβάνει θέματα όπως : - Παρουσίαση των βασικών σημείων του N. 3852/2010 (Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ). - Ποιες είναι οι νέες διατάξεις και πώς θα εφαρμοστούν. - Ποιες είναι οι αλλαγές. - Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές. - Αντιστοίχηση παλαιών και νέων Αρχών, Επιτροπών κ.λ.π. - Ένδικα μέσα υποψηφίου ή αναδόχου ( ενστάσεις, προσφυγές κ.λ.π.) σύμφωνα με τον νέο Νόμο 3852/2010. - Προβλεπόμενες και απαιτούμενες ενέργειες εκ μέρους του αναδόχου - Κατ' εξουσιοδότηση εκδοθέντα Προεδρικά Διατάγματα Add a comment